سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ترک تحصیل به چه معناست؟

ترک تحصیل و تصمیم گیری برای ادامه ندادن به درس خواندن یکی از موضوعاتی است که پیامدهای زیادی داشته و حتی گاها یک آسیب اجتماعی محسوب می‌شود.در جامعه ما، تقریبا برای مدتی، کمتر شاهد بروز این موضوع بودیم. چرا که دیگر بیشتر افراد دسترسی به خدمات آموزشی داشته و خودشان نیز مشتاق درس خواندن بودند. اما اخیرا دوباره میل به ترک تحصیل بیشتر شده است. البته که دلایل مختلفی برای انجام اینکار وجود دارد. اما به طور کلی افراد دیگر ادامه مسیر خود را تنها محدود به درس خواندن نکرده و برنامه های متنوع تری می‌توانند برای آینده خود داشته باشند. از این رو بهتر است بیشتر در این مورد اطلاعات کسب کرده و حتما با یک روانشناس نیز مشورت نمایید. برای دریافت مشاوره تحصیلی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترک‌تحصیل می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

ترک تحصیل به چه معناست؟

ترک‌تحصیل می‌تواند در مقاطع و شرایط مختلفی صورت گیرد. اما به طور کلی به این معناست که فردی به طور کلی تصمیم بگیرد که در مدرسه حضور نیابد. در این حالت درس خواندن را به صورت دائم یا موقتی کنار گذاشته و به کارهای دیگر می‌پردازد. به طور کلی در مسیر تحصیل ممکن است مشکلات مختلفی ایجاد شود که شما را از ادامه مسیر بازدارد؛ اما بهتر است به طور کامل تحصیل خود را کنار نگذارید. به تجربه ثابت شده است که داشتن تحصیلات و سواد مسیر رسیدن به موفقیت را هموارتر کرده و باعث می‌شود تا افراد با دانش و آگاهی بیشتری در زندگی خود عمل کنند. کمتر شاهد این موضوع هستیم که فردی با وجود ترک تحصیل، به جایگاه ها بالایی برسد. برای جلوگیری از بروز اخراج از مدرسه کلیک نمایید.

این موضوع بیشتر در چه سنی اتفاق می‌افتد؟

 

ترک تحصیل کردن در هر سن و مقطعی ممکن است اتفاق بیوفتد. اما در بیشتر موارد، مخصوصا امروزه بیشتر شاهد این موضوع هستیم که افراد با رسیدن به 18 سالگی دیگر تمایلی به درس خواندن نداشته و دیگر به دانشگاه نمی‌روند. در گذشته ترک تحصیل در همان مقاطع ابتدایی اتفاق می‌افتاد. چرا که روش های تربیتی و آموزشی مناسب نبودند و از طرفی خانواده ها نیز اهمیتی به این موضوع نمی‌دانند. به تازگی قوانینی در کشور تصویب شده اند که ادامه تحصیل تا دوره متوسطه دوم اجباری است. همین موضوع آمار این موضوع را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

علت ترک تحصیل دانش آموزان چیست؟

در مورد ترک‌تحصیل دانش آموزان، پیدا کردن علت این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که گاهی با برطرف کردن علت و برداشتن موانع، دانش آموز قانع می‌شود که تحصیل خود را ادامه دهد. به طور کلی افراد یا به صورت ارادی و یا اجباری دست به ترک تحصیل می‌زنند. در ادامه بیشتر به بررسی این موضوعات خواهیم پرداخت. برای اطلاع از علل افسردگی در نوجوانان کلیک نمایید.

ترک تحصیل به صورت ارادی

ترک تحصیل ارادی به این معناست که فرد با اینکه همه شرایط ادامه تحصیل برایش فراهم است؛ اما تصمیم می‌گیرد که به سراغ شغلی رفته و یا اصلا درس نخواند و بیکار بماند. چنین دانش آموزانی در بیشتر موارد بسیار منفی نگر و تحت تاثیر جامعه هستند.

مجبور شدن دانش آموز به ترک تحصیل

دسته دیگر واقعا درس خواندن را دوست داشته و حتی عملکرد خوبی هم در آن دارند؛ اما به دلیل مسائل خانوادگی و مالی دیگر نمی‌توانند به تحصیل خود ادامه دهند. برای مثال اجازه ندادن به فرزند دختر برای درس خواندن یک موضوع فرهنگی است و یا فردی که دیگر نمی‌تواند هزینه های تحصیلش را بپردازد؛ مجبور است که درس خواندن را کنار بگذارد.

فشار شبکه های مجازی

دلیل تازه ای که جدیدا باعث ترک تحصیل دانش آموزان می‌شود؛ فشار شبکه های مجازی است. چرا چنین فضاهایی این توهم را به افراد می‌دهد که با ترک تحصیل می‌توانند موفق تر شده و آینده درخشان تری در انتظارشان است.

پیامدهای ناشی ترک تحصیل

ترک تحصیل، علاوه بر اینکه خودش یک بار روانی برای خود دانش آموز و خانواده محسوب می‌شود؛ پیامدهای دیگری نیز دارد. برخی از مشکلاتی که بیشتر افراد بعد از درس نخواندن متحمل می‌شوند؛ شامل مارد زیر می‌باشند.

  • خراب شدن لذت های دوره نوجوانی
  • کاهش احساس ارزشمندی اجتماعی در افراد
  • گوشه گیری و انزوا
  • ازدواج زودهنگام
  • قرارگیری در معرض بزهکاری
  • کشف نشدن استعدادها و هویت شخصی افراد

روش های جلوگیری از ترک تحصیل

 

اما چطور می‌توان از این موضوع جلوگیری نمود. فراموش نکنید که همه افراد در این مورد نقش داشته و باید همکاری داشته باشند. برخی از اقداماتی که باید در این زمینه صورت گیرد؛ شامل موارد زیر هستند. برای اطلاع از راه های پیشگیری از فرار از درس خواندن کلیک نمایید.

??فرهنگ سازی و آموزش در این مورد

??پیشرفته کردن سیستم آموزشی

??کمک گرفتن از روانشناس

??حمایت مالی دانش آموزان

??تغییر سبک های تربیتی توسط خانواده

شرایط ترک تحصیل کدام اند؟

اما اگر واقعا دانش آموز، قصد انجام اینکار را دارد؛ روش های مختلفی برای آن وجود داشته که می‌تواند به وسیله آنها درس خواندن و مدرسه رفتن را متوقف کند. برخی از شرایطی که برای اینکار وجود دارد؛ شامل موارد زیر هستند.

  • شرکت نکردن در امتحانات
  • ثبت نام نکردن بر اساس ضوابط مدرسه
  • دانش آموز پسری که نظام وظیفه عمومی بوده و بیشتر از 3 ماه غیبت غیر موجه داشته باشد
  • فرد بر اساس قوانین از تحصیل کردن محروم باشد
  • دانش آموز به خواست خود درخواست ترک تحصیل داشته باشد
  • ثبت نام نکردن در واحدهای آموزشی

چطور درخواست ترک تحصیل  داشته باشیم؟

برای اینکه این درخواست را به صورت رسمی ثبت کنید؛ باید فرایندی را طی نمایید. در ابتدا باید وارد سایت سیدا شده و گزینه عملیات اولیه را انتخاب کنید و سپس ورود به بخش سازماندهی و ثبت نام را انتخاب کرده و درج مشخصات فردی دانش آموز را بزنید. زمانی که اسم دانش آموز را مشاهده کردید؛ علت ترک تحصیل را درج کرده و در انتها دکمه ثبت را بزنید.

بعد از ترک تحصیل چه کنیم؟

همانطور که مشاهده کردید؛ به هرحال این موضوع به دلایل مختلفی اتفاق افتاده است. بهتر است بعد از آن اقدامات لازم را انجام داده و از خود مراقبت کنید تا مشکلات بیشتری را تجربه ننمایید. برای مثال حرفه و مهارتی را بیاموزید تا بتوانید کسب درآمد کنید. هدف مشخصی داشته و حتما از مشاور و روانشناس نیز کمک دریافت کنید.

سخن پایانی

در بیشتر موارد، آینده درخشانی بعد از ترک تحصیل در انتظار افراد نیست. در واقع اصلا دانش آموز هدف خاصی از انجام اینکار نداشته و یا اصلا از روی اجبار اینکار را انجام داده است. از این رو بسیار اهمیت دارد که در صورت تصمیم جدی در این مورد، از دانش آموز مراقبت کرده و به او کمک کنید تا راه درست را انتخاب نماید. در این مورد حتما از روانشناس نیز کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترک تحصیل می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

 

منبع: ترک تحصیل چه عواقب و فوایدی دارد؟